Agenda

5 mei 2016, 09:00 uur

Vermaningspad in het Land van Leeghwater

Vertrek van huis met auto's

Met Hemelvaart, op 5 mei, vindt het traditionele Vermaningspad plaats, een tocht naar diverse Vermaningen in het gebied ten Oosten van Alkmaar met overal een programma.
Er is een lunch in Purmerend.  Verder worden de Beemster, Middelie en Oost Graftdijk bezocht.  De afsluitende dienst is in de Rijp.  Aan iedere gemeente de vraag om autobestuurders en meerijders aan elkaar te koppelen. De kosten van de benzine worden per auto gedeeld.  Vlak voor 5 mei wordt dan door de programmacommissie gekeken of een overschot aan auto's of meerijders over alle gemeentes heen aan elkaar gekoppeld kan worden.  

 

De deelnemende Vermaningen zijn open tussen 9.30 uur en 16.00 uur, met uitzondering van De Rijp want hier wordt de dag om 16.00 uur met een vesperdienst afgesloten.  Er is een fiets- en een autoroute van ongeveer 45 km samengesteld die langs alle Vermaningen leidt. De route is beschreven in de volgorde De Rijp, Oost-Graftdijk, Purmerend, Middelie, Noord Beemster/Oosthuizen, De Rijp; echter, u kunt ook starten in Purmerend of Middelie.

Het zijn prachtige routes die u voeren door het land van Leeghwater, langs de polders De Beemster, de Purmer en de Eilandspolder, een stukje Stelling van Amsterdam, en met uiteraard veel water, rietkragen, oneindige vergezichten, ringvaarten, molens, weidevogels…. Bovendien houden in de Beemster de meeste bedrijven open dag op Hemelvaartsdag, u kunt vrijwel overal een kijkje nemen.

Adressen van de deelnemende Vermaningen:
Doopsgezinde Gemeente De Rijp, Jan Boonplein 18, De Rijp.
Doopsgezinde Gemeente Oostgraftdijk 27, Oost-Graftdijk.
Doopsgezinde Gemeente Purmerend, Julianastraat 7, Purmerend.
Doopsgezinde Gemeente Middelie 79, Middelie.
Doopsgezinde Gemeente Noord-Beemster/Oosthuizen, Middenweg 86, Beemster.

Praktische informatie:
•             Starten vanaf 9.30 uur
•             Fietsverhuur:
              Hotel De Rijper Eilanden, Zuiddijk 2A, De Rijp, tel. 06 – 21 98 69 70. Vooraf reserveren gewenst. 
OV-fietskluizen, Stationsweg 1, Purmerend. Enkele exemplaren.
•             Een programmaboekje met routebeschrijvingen zijn in alle Vermaningen beschikbaar.
•             Op elke locatie wordt aan de inwendige mens gedacht met koffie en thee of een sapje, en iets erbij natuurlijk. In Purmerend zullen soep en broodjes verkrijgbaar zijn.
•             Afsluiting om 16.00 uur met een vesperdienst o.l.v. ds. Jaap Klanderman in De Rijp.
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Erica Ernsting, tel. 0299-434369,       mail eeve61bij@gmail.comNaar de agenda

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Texel
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl