Nieuws

 
 
16 juni 2017

Steun voor verdere samenwerking

Doorgaan op de ingeslagen weg, zo was het algemeen gevoelen bij een raadpleging van de leden en aangesloten vrienden van onze vier gemeentes. Maar liefst 42 personen waren dinsdagavond 13 juni gekomen om te adviseren over de toekomst van het samenwerkingsproces. Niettemin vonden sommigen het nog te vroeg om al aan een fusie te denken. Liever nog wat tijd om elkaar wat beter te leren kennen. Zoals bijvoorbeeld de bijzondere gevoelswaarde die het Mennistenerf voor de Zaandammers heeft. Of de hoge mate waarmee de KrommenieŽrs hun themabijeenkomsten waarderen. Een andere kwestie is hoe in wijsheid met de vier gebouwen om te gaan. Op de komende Open Monumentendag zullen we ze gezamenlijk presenteren.
Er klonk een duidelijke vraag om vernieuwing van de liturgie. En aandacht voor diakonie, opdat we er niet alleen 'voor onszelf' zijn.
Het mooiste van deze avond was ongetwijfeld het feit dat we, ondanks het aanstaande vertrek van Aly Meijer, toch positief, verbonden en betrokken bijeen waren. Bezield om samen verder te gaan!


Naar het nieuwsoverzicht

Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Texel
contact maandblad sitemap
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2017 Doopsgezind.nl