Nieuws

 
 
20 juni 2017

Ruim 500 euro voor Vluchtelingen

We hebben het gehaald!,  aldus onze lopers Henk Drost en Ria van Diepen voor de 40 km in de 'Nacht van de Vluchteling'. Daarnaast liepen enkelen ook de 10 km.  Het team 'Doopsgezind Zaanstreek' vond het een hartverwarmende ervaring om met zovelen de nachtwandeling voor de vluchtelingen te kunnen en mogen doen. Zaterdagavond was even na 11 u de warming-up in de Westergasfabriek en om 12 u het startschot door Minister Ploumen en Johnny de Mol.
"Normale" mensen gaan op dat tijdstip naar bed, maar onze lopers gingen voor de 40 km. op pad de nacht in! Diverse keren stonden ze erbij stil  dat de vluchtelingen die dit niet voor hun plezier deden, maar om oorlogsomstandigheden te ontvluchten, dikwijls ook vaak 's nachts. Bijzonder hartverwarmend was het aantal jongeren die meeliepen.
Zeker 80-90 % was onder de 30 jaar. Ons team hoorde dus echt bij de oudjes....  Ook verheugend was het feit dat veel mensen van de Doopsgezinde Gemeenten Zaanstreek ons gesponsord hebben. De opbrengst tot nu toe (20 juni)  is € 518,- en dat is een prima resultaat. Alle sponsors zeer hartelijk dank,  ook namens Vluchtelingenwerk Nederland!
Voor de lopers voelde het als een eer om namens de Doopsgezinde Gemeenten Zaanstreek te kunnen en mogen lopen!


Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Texel
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2017 Doopsgezind.nl