Nieuws

 
 
1 april 2018

Geanimeerde Paasdienst en brunch

Het was een levendige bijeenkomst, deze Eerste Paasdag in Zaandam. Een goede opkomst, zang van het koor en kaarsen, tasjes, een brunch en natuurlijk de eerste keer het gebruik van de nieuwe Vertoeving. Voorganger was br. Pieter Hartevelt, zijn overweging kunt u downloaden door hier te klikken.
Om met de kaarsen te beginnen: vorig jaar hadden we als vier gemeentes samen nieuwe kaarsen gekocht die vanaf Pasen gebruikt zijn. Toch was er nog veel van de kaarsen over. Daarom kwam het plan op om de kaarsen opnieuw een jaar te gebruiken. Daartoe zijn ze door twee Krommeniese zusters opgeknapt en versierd. En zo kwam het dat de hergebruikte kaarsen op deze Paasdag samen als nieuw licht werden aangestoken.
De Vermaning was ook gevuld met vele schooltasjes. In totaal zijn er door onze gezamenlijke zusters meer dan 150 gemaakt om aan vluchtelingenkinderen in kampen uit te delen. Daartoe moeten ze wel met schoolmateriaal gevuld worden, dat kost 5 euro per tasje. De -meest papieren - collecte was daar goed voor.
Na afloop van de dienst werd de Vertoeving voor het eerst gebruikt. En hoe: een feestelijke brunch stond klaar. Wat een mooie ruimte is het geworden, en wat een zicht op de Zaan. En wat fijn om met Pasen zo als vier gemeentes samen te komen, en dan ook nog de blik letterlijk en figuurlijk naar buiten te richten!


Naar het nieuwsoverzicht

Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Texel
contact maandblad sitemap
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2018 Doopsgezind.nl