> nieuws

Nieuws

 
28 juli 2019

Aanstelling nieuwe voorgangers is rond

Begin juli heeft de gemeente van Zaandam ingestemd met het beleidsplan en de voorgestelde personele invulling. De andere gemeentes waren eerder al akkoord. Vervolgens zijn de formaliteiten geregeld met als resultaat dat per 1 oktober er twee voorgangers in dienst treden om het nieuwe beleidsplan tot uitvoering te brengen. De aanstelling is mogelijk geworden dankzij de organisatorische en financiële ondersteuning van de Algemene Doopgezinde Sociëteit. Ons team van voorgangers bestaat uit twee (oude)  bekenden. 

Jannie Nijwening was reeds eerder bij ons werkzaam, zowel in Krommenie als in Zaandam. Jannie is destijds opgeleid tot psychiatrisch verpleegkundige en volgde deeltijd de HBO-opleiding theologie aan de Hogeschool Holland in Diemen. Daar kwam ze voor het eerst in aanraking met doopsgezinden. In 1989 trad ze toe tot de doopsgezinde gemeente in Deventer, waar ze ook een aantal jaren heeft gewerkt als voorganger. Na een vijfjarig verblijf in Belfast (vrijwilligerswerk en studie) kwam ze in 1998 terug naar Nederland. Daar heeft ze naast het werk in de Jellinek (verslavingszorg) haar theologiestudie vervolgd en afgerond. Vanaf 2002 woont ze in de Zaanstreek. De laatste vijf jaar is zij bij de Doopsgezinde Gemeente in Den Haag aangesteld geweest, en nu keert zij weer terug naar de Zaanstreek voor 0,8 fte.

Kok Klever is al vele jaren actief als vrijwilliger binnen Doopsgezind Zaanstreek.  Hij verzorgde o.a. (mede)  diverse bijbelleerhuizen, leerhuizen mystiek, lezingen, gespreksavonden, de website, nieuwsbrief èn is lid van de redactie van MennoZaam. Sinds 2001 was hij werkzaam als geestelijk verzorger in de verpeeg- en verzorgingshuizen van de ViVa! Zorggroep te Hemskerk. Daarvóór heeft hij na zijn doctoraal theologie tien jaar in de Zaanstreek gewerkt als pastoraal werker voor de parochies van Wormerveer en St. Jozef te Zaandam. Tevens zet hij zich al vele jaren in voor activiteiten van de Franciscaanse Beweging in Nederland. Kok is een dienstverband aangeboden van 0,6 fte. 

Het aantreden van Jannie en Kok betekent dat het mogelijk wordt dat Jaap Brüsewitz afscheid van ons neemt en voor een deel van zijn pensioen gaat genieten. Zijn afscheid en laatste dienst zal op 29 september in Krommenie zijn. 


De intrededienst van Jannie en Kok zal zijn op zondagmiddag 27 oktober.  Nadere berichtgeving volgt later. 


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zaanstreek
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl