> nieuws

Nieuws

 
4 februari 2020

Godly Play

Op zondag 2 februari kwam Clara Wesselink naar Zaandam om ons te laten kennismaken met de methode Godly Play.
De kinderen - en de volwassenen met een redelijk flexibel lijf – zaten om Clara heen op het podium, daar omheen een kring stoelen.
Clara vertelde het verhaal “De grote familie” en om te beginnen opende ze een zak met woestijnzand. Door die woestijn, die gevaarlijke plek, bewogen twee figuurtjes: Abram en Sarai. En onderweg die speciale momenten dat God heel dichtbij kwam. Abram en Sarai kregen nieuwe namen en een zoon en toen ze oud werden stierven ze. Maar hun zoon kreeg kinderen, en die kreeg kinderen en die en die en zij kregen “ jullie opa’s en oma’s en die kregen jullie papa’s en mama’s en die kregen jullie. En zo horen we allemaal bij de grote familie”.
Na het verhaal kwamen er een paar vragen waarop zowel de kinderen als de grote mensen antwoordden. B.v.: “Wat vind je het mooiste?” en “Wat is het belangrijkste volgens jou?” 
Daarna was er gelegenheid om met het verhaal verder te gaan op je eigen manier: tekenen, kaarsen versieren, het verhaal nog eens nalezen, kijken naar de woestijn.
Het was een eerste kennismaking en het smaakt naar meer.
Jannie Nijwening volgt in februari in Den Haag de training (vrijdag t/m zondag) om zelf ook met deze methode te kunnen gaan werken. Uiteraard in samenwerking met wie nu al bezig zijn met de zondagsschool/kinderkerk want om er mee te kunnen werken heb je een team nodig. Heb je interesse of wil je meer weten: laat het haar weten! 


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zaanstreek
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl