> nieuws

Nieuws

 
13 maart 2020

De keuze van Bonhoeffer

Wat zouden wij hebben gedaan, als we in de schoenen van de Duitse dominee Dietrich Bonhoeffer gestaan hadden?  Dat was de insteek van een onderhoudende avond 'gesprek in de pastorie' op donderdag 12 maart in Krommenie.  Met de nodige actualiteit voorhanden: want hoe gaan we om met het Corona virus, of met het populisme dat om zich heen grijpt.  
Bonhoeffer zocht in zijn daden steeds een midden tussen zijn 'roeping'  en gegrepenheid door God en het belang van de vele lijdenden om hem heen in de Tweede Wereldoorlog, met name ook de Joodse Gemeenschap.  Dat maakte dat hij zich toch verbond met een groep die aanslagen op Hitler voorbereidde. En.. dat Dietrich dit uiteindelijk met zijn eigen leven moest bekopen.  
Onze gastvrouw Trees en gastheer Ron hadden voor een heerlijke vegetarische indische maaltijd gekozen.  En... aan het einde was er nog een test over onze eigen besluitvorming die deze avond afrondde.  Want uiteindelijk... gaat het natuurlijk om ons eigen afgewogen handelen in deze wereld, zeker ook in deze Corona tijd.


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zaanstreek
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl