> nieuws

Nieuws

 
11 april 2020

Nog nooit zo'n rustige stille zaterdag gehad

'Ik ben altijd nogal druk op de zaterdag voor Pasen. Maar nu,  zo een gevoel van rust op die dag heb ik zelden gehad'.  Aldus één van de reacties op het aanbod van een adempauzedienst plus inleidende meditatie op zaterdag 11 april.  Er hadden zich zes deelnemers van buiten ingeschreven, en daarnaast heeft de opname door gemeenteleden tachtig  'views' gehad, wat zoveel wil zeggen dat twintig tot veertig personen hem voor een korter of langer deel bekeken hebben. De inleidende dienst door Jannie Nijwening bevatte zelf al veel stille momenten, waaronder een periode van zeven minuten.  Daarna vervolgde Kok Klever met een opname bij hem thuis vandaan die inleidde tot een geleide meditatie over een tekst van Bonhoeffer die ook al in de dienst had geklonken. Deze luidt: 

Leg hetgeen je bezwaart stil en getroost in sterkere handen…

De deelnemers hadden alle tijd om deze tekst op zich te laten inwerken. Kok gaf een aantal keren de suggestie om de opname op pauze te zetten en zo meer tijd te nemen.  Uiteindelijke leidde deze meditatie tot het noteren - voor jezelf -  van punten die je graag aan die 'sterkere handen'   (van God)  zou willen toevertrouwen.  Met vervolgopdrachten om daar dan weer iets bij te schrijven of de tekst een kleur te geven. 
Uit de reacties van de deelnemers bleek dat deze 'oefening' nog de hele dag door een gevoel van rust en overgave bewerkstelligde.  Wilt u ook nog een echt rustige dag: kijk dan de complete opname nog terug op het youtube kanaal van Doopsgezind Zaanstreek'.  Of klik hier. 


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zaanstreek
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl