> agenda

Agenda

29 september 2020, 14:00 uur

Bijbellezen in Coronatijd

Vermaning te Krommenie

Niemand van ons heeft ooit zoiets meegemaakt! In het voorjaar zijn we opeens overvallen door een virus dat de hele wereld op z’n kop heeft gezet.
We werden plotseling geconfronteerd met onze kwetsbaarheid: elke dag cijfers over aantallen nieuwe besmettingen, ‘frontberichten’, opgesloten zijn, eenzaamheid, (financiële) onzekerheid. Het gevoel van acute dreiging is misschien wat afgenomen maar de onzekerheid blijft: “het virus is nog onder ons.”
 
 
Wat heeft het deze periode met ons gedaan? Hoe gaat het nu en hoe gaat het verder? In deze bijeenkomst willen wij gelegenheid bieden om daarover in gesprek te gaan in een kleine groep. Naast de uitwisseling van onze persoonlijke ervaringen lezen we ook enkele teksten uit de Bijbel, verhalen en teksten die gaan over eenzaamheid, kwetsbaarheid, angst. Door onze ervaringen te delen kunnen we elkaar mogelijk/ bemoedigen en steunen.
Bij aanmelding krijgt u een boekje met teksten thuisbezorgd. Deelnemers wordt gevraagd om een voorwerp mee te nemen naar de eerste bijeenkomst, aan de hand waarvan je iets kunt vertellen over jezelf.
Uiteraard houden we ons aan de coronamaatregelen.

Informatie en opgave: Jannie Nijwening 06-49422430 j.nijwening@doopsgezindzaanstreek.nl

bijbel corona


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zaanstreek
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl