> nieuws

Nieuws

 
20 november 2020

Op stap in Krommenie

'Hee, wat ga je van het weekend doen?' 'Chillen, we willen buiten gaan dansen' 'Weet ik nog niet, buiten' 'Ik was erbij toen andere, oudere jongeren een Cobra in de vuilnisbak deden die daarna ontplofte, ik ben hard weggerend' 'Ze houden me hier vaak aan om te kijken of ik vuurwerk bij me heb, maar dat heb ik juist dan niet bij me'  'Hoe gaat het op school?'
Zo maar wat citaten van een paar uur op stap met Raoul Vries, jongerenwerker van het Sociaal Wijkteam in Krommenie. 
Jannie Nijwening en Kok Klever doen dit allebei een middag om te ervaren hoe het jongerenwerk in de praktijk gaat èn om te zien hoe wij als kerken iets voor de groep op straat zouden kunnen betekenen.  Ook voorganger Jelle Knol van de Nederlands Gereformeerde Leliekerk uit Krommenie is op stap geweest.  In een paar uur op vrijdagmiddag zie je hoe makkelijk Raoul contact maakt,  dat hij vertrouwd wordt en echt iets betekent voor de jongeren (in dit geval zo van 11 tot 17 jaar). Samen met een groepje skaters probeert hij de skatebaan in het Rosariumpark te verbeteren en zorgt hij ervoor dat reparaties worden uitgevoerd. Hij praat makkelijk en maakt snel kontakt. Zonder iets van de jongeren 'te moeten'. 
'Ik heb moeite met wiskunde' werd gezegd.  Nou.. dan zou Kok misschien wel wat kunnen betekenen, hij heeft altijd veel bijles gegeven, ook onlangs nog aan een Poolse jongere.  En met zo'n les.. heb je het vanzelf ook over andere dingen. 
De droom van Raoul is een inloop voor deze jongeren, bijvoorbeeld in de Grote Weiver of in het gebouwtje op het Blok. Daar zouden we vanuit de kerken ondersteuning aan kunnen geven, en daarin aanwezig zijn en iets kunnen doen dat raakt aan zingeving. Want praten.. dat willen deze jongeren zeker wel!  


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zaanstreek
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl