> nieuws

Nieuws

 
22 november 2020

Afscheid Willemien Roobol

'Wat is wijsheid?'  zo vroeg Willemien Roobol zich 22 november af in Krommenie.  Dit bij de laatste keer dat ze voorging terwijl ze ook geestelijk verzorger in het Mennistenerf is.  In Januari gaat zij na een werkverband van negen jaar met pensioen.  Wijsheid is vooral de vaardigheid om je iets te laten gezeggen, of te laten berispen, en daar dan lering uit durven te trekken.  Zo was de strekking van haar uitgebreide overweging.  
Zelf zei ze dat zij haar pensioenperiode nog niet teveel invult. Eerst maar eens ervaren hoe het is om thuis te zijn en wat dat met je doet.  Maar elders voorgaan,  dat blijft ze zeker doen. 
Willemien ziet terug op een fijne periode in het Mennistenerf, waarbij ze met name ook genoot van de verscheidenheid van (religieuze) achtergronden van de bewoners. De Doopsgezinde identiteit zag ze vooral terug in de openheid, de tolerantie en het respect voor mensen. Desgevraagd zei ze graag te zien dat de Doopsgezinde en de algemene kerkdiensten in het Mennistenerf wat meer verweven worden. De vraag is of de zondagmorgen hiervoor het beste tijdstip is omdat er geen gelegenheid is om daarna koffie te drinken. Nu zij wordt opgevolgd door een Doopsgezinde predikante, Iris Speckmann, is dat een mooie uitdaging om hier iets mee te doen, en dat in samenwerking met Jannie Nijwening en Kok Klever.
Zondag 10 en maandag 11 januari zal Willemien afscheid nemen, en op zondagavond 24 januari om 19.30 uur vindt de intrededienst van Iris Speckmann plaats.


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zaanstreek
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl