> nieuws

Nieuws

 
26 december 2020

Creatieve en Inspirerende Kerstdienst

Creatief, bijzonder vormgegeven, zorgvuldig en inspirerend: zo werd onze dienst van Eerste Kerstdag thuis ontvangen.
‘We zijn zomaar  ‘om niet’ in deze Corona periode terecht gekomen. Evenzo kunnen we daar ook ‘om niet’ goed doorheen komen en uit de bijbehorende gevoelens van somberheid geraken: door een gratis (!) boodschap van verdraagzaamheid en troost te verspreiden: Houd vol, komt goed!’  Zo vatte Kok Klever zijn kerstgedachte samen, gebaseerd op een lezing uit Jesaja hoofdstuk 52.  
Jannie Nijwening sprak over verwondering als levenshouding, openheid om ons te laten raken door het kwetsbare zoals van een pasgeboren kind: ‘Kijk eens hoeveel God van ons houdt!’ zo klonk haar doorleefde en nabije kerstboodschap.  
De overwegingen van de beide predikanten werden gelardeerd met een veelheid aan prachtige muziek en zang. Met vijf vooraf opgenomen muziek/zangstukken met Ilse Doorenspleet, Anne Lachegyi (Cello) en Nóra Dudás (Orgel).  Met live- zang door Klaas Arend Booij en de prachtige Stille Nacht van het ‘thuis opgenomen koor’ via dirigent Jos Martens. De ‘open ruimte’ werd opgevuld door een serie kerstwensen van gemeenteleden, en een fotoserie van de gekleurde en geknutselde kerststallen die door ons verspreid waren.  Aan het einde van de dienst volgde een filmpje van de gemeente Zaanstad waarin diverse organisaties en andere levensbeschouwingen ons alle goeds en sterkte wensten, dit om onze verbondenheid in onze omgeving te onderstrepen, en gelijk te ervaren dat dit ons ook echt iets brengt. 
De uitzending is inmiddels meer dan 150 maal bekeken! 
Samen vormde dit alles  voor een prachtig Kerstgevoelen vanuit een versierde Vermaning.  Heel mooi, volgend jaar kunnen we elkaar na afloop hopelijk ook weer de handen schudden!  Houd vol, komt goed! 

Klikt u hier om de dienst te bekijken.


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zaanstreek
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl