> nieuws

Nieuws

 
4 oktober 2021

Een feest van broederschap en zusterschap

‘U mag het zo meenemen’ kregen we te horen toen we zaterdagmorgen bij Dirk van den Broek op de Westzijde het fruit kwamen halen. Wat een mooi warm gebaar!  Dankbaar opgepakt door de 14 paar jonge en oude helpende handen die daar vervolgens op zaterdagmorgen 2 oktober 215 fruitmandjes mee hebben gevuld. 
Zondag 3 oktober vormden deze fruitmandjes het decor van een sfeervolle dienst van barmhartigheid. Er waren twee buitenlandse gasten: de studenten Diego Salazar Galvis uit Colombia en Jessie Hyejung Yum uit Zuid Korea.  Zij nemen deel aan een uitwisselingsprogramma voor theologische studenten aan de VU. Deze twintigers namen ook de preek voor hun rekening. Rustig en helder brachten ze het verhaal uit Lucas 13 over de genezing van een kromgebogen vrouw in verband met de positie van vrouwen in Colombia en die van gehandicapten in het algemeen.  ‘Mannen en vrouwen hebben eenzelfde waardigheid’ zo werd in de open ruimte aangevuld. We zijn allemaal mensen die eenzelfde respect verdienen. En zo voelden we dat ook in deze samenbindende dienst.  Na afloop koffie met heerlijke bonbons en toen… begon het uitdelen en het bezorgen van de fruitbakjes.  Onze gasten hielpen hier volop aan mee. De reacties in het Mennistenerf waren zeer positief.  En ook van de mensen die thuis een bakje hebben ontvangen:  zo voel je dat je erbij hoort! 
En de studenten:  die hebben molen de Kat op de Zaanse Schans bezocht en een rondleiding in de Vermaning van Krommenie gehad. Plus een heerlijke lunch en diner in de Verrassing. Een onvergetelijke dag waarop en waar omheen we weer werkelijk gevoeld hebben wat het betekent en vermag om samen broeders en zusters te zijn! 

 


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zaanstreek
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl