> nieuws

Nieuws

 
10 april 2022

Dans en zing: Hosanna voor de koning!

Kom maar binnen, dans en zing!  Zo nodigde voorganger Ineke Reinhold de kinderen uit in de dienst op Palmzondag 10 april. En daar kwamen ze, in de Vermaning van Krommenie, acht kinderen in een stoet, achter, voor en tussen alle stoelen door met hun versierde Palmpasenstok.  Helaas... de gekochte haantjes bleken iets te groot en te zwaar voor deze 'kronkelstokken'. Maar de vreugde en het plezier waren er niet minder om!  Dankzij de hulp van Cilia en Margreet, en het crêpepapier, de chocolade eieren, een palmtakje, nibbit en de kartonnen versieringen: waren het echt kunstwerkjes!  
Vooraf aan deze binnenkomst had Ineke een mooie uitleg gegeven van het verhaal van de lamme bij de zuilengang (Neem uw bed op en wandel!),  en waarom ze juist dit verhaal had gekozen in onze serie over Barmhartigheid. 
Zo'n stem die datzelfde tegen ons zou zeggen, zou ons af en toe heel goed uitkomen en misschien wel stimuleren om zelf op te staan uit somberheid, het ons slachtoffer voelen, of in welke moeilijke omstandigheden dan ook.  Geniet van de foto's uit de 'ouderwets volle' Vermaning: Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zaanstreek
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl