> nieuws

Nieuws

 
17 april 2022

Hij leeft voort in Barmhartigheid

Wat een feest, onze paasdienst op zondag 17 april in Zaandam!  Met solisten Ilse en Marion voor zang en Arnoud en Nami op de saxofoon.  Vakkundig begeleid door Kasumi op orgel en piano.  
Natuurlijk, een paasdienst gaat niet om de muziek. Maar een feest mag het wel zijn!  
'Kunnen we in deze ontwortelde wereld nog wel Pasen vieren, en hoe dan?' zo vroeg predikant Kok Klever zich af. 
Het antwoord daarop in de goed bezette Vermaning was een ja!  De stad Magdala heeft in de Joodse Oorlog hetzelfde lot ondergaan als Mariapol in Oekraïne nu.  Als dan Maria 'uit Magdala' als eerste bij het graf arriveert is dat een prachtig statement dat het volk Israël ondanks de vele vernietigingen in die Joodse Oorlog opstaat en aanwezig is! Van Leven voorbij dood en verwoestingen.  Een teken van hoop! 
De geliefde leerling van Jezus, die later bij het graf aankomt doet denken aan de grote opdracht van Jezus bij het laatste avondmaal: Zoals ik jullie heb liefgehad, zo moeten jullie ook elkaar liefhebben. En dat kan in het beoefenen van vrienschap voor elkaar, en uiteraard in de vele werken van Barmhartigheid waar de hele Veertigdagentijd bijzondere aandacht voor was. 
Na de dienst verplaatsten de aanwezigen naar de 'Verrassing aan de Zaan' voor een lunch en vooral een levendige ontmoeting. 
Het was een feest, en dat zetten we voort in ons leven met oog voor de ander! 

Nog een foto waarop alles klaarstaat voor het avondmaal van donderdag: 

En van de lijdensmeditatie van vrijdag in Krommenie: 

 


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zaanstreek
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl