> agenda

Agenda

 
18 oktober 2022, 14:00 uur

Opening Menno Simons Groen

Vermaning te Zaandam

Van 19 tot 28 oktober 2022 is de tentoonstelling ‘Menno Simons Groen’  te bezichtigen in zorgcentrum Mennistenerf en de Doopsgezinde Vermaning op de Westzijde in Zaandam. 

De expositie werpt verschillende vragen op. Wie waren de Doopsgezinden? Wat betekent het om vluchteling te zijn? Wat neem je in zo’n geval van je eigen cultuur mee?  Ondertussen worden bezoekers uitgedaagd om te denken over de vraag hoe we in tijden van geïndustrialiseerd voedsel toch divers en authentiek kunnen blijven eten. 

Aanleiding voor de tentoonstelling is de recente herontdekking van een oer-graan. Deze bijzondere graansoort uit de Oekraïne werd in de zestiende eeuw door doopsgezinde vluchtelingen meegenomen naar Amerika. Sinds 2018 is het graan weer terug in Europa en wordt het verbouwd in Friesland. *

De tentoonstelling is van woensdag 19  t/m vrijdag 21 oktober en van dinsdag 25 t/m vrijdag 28 oktober te bezoeken tussen 14 en 16 uur. Een deel van de exposite is in de doopsgezinde vermaning aan de Westzijde nr. 82, een ander deel in ouderenzorgcentrum Mennistenerf Gerhardstraat 77. 

Groepen zijn welkom. Voor meer informatie zie: www.mennistenerf.nl en www.doopsgezindzaanstreek.nl. Contactpersoon Iris Speckmann, Geestelijk verzorger Mennistenerf: i.speckmann@mennistenerf.nl .
* De expositie is ontwikkeld door de Doopsgezinde Gemeente De Lyste Streek en van Stichting Ekspedysje Wytmarsum.

Opening en rondleiding Menno Simons Groen 
Deze tentoonstelling wordt op twee locaties geopend: 
Op maandagmiddag 17 oktober is om 14.00 uur de opening in het Mennistenerf voor de bewoners van het zorgcentrum en de aanleunwoningen. 
Dinsdagmiddag 18 oktober bent u om 14.00 uur uitgenodigd in de Vermaning aan de Westzijde.  Om 14.00 uur zal Kok Klever een toelichting en rondleiding geven.  Aansluitend begeven we ons naar het Mennistenerf om het andere deel van de tentoonstelling te zien èn om te genieten van koffie met Menno Simons cake.  


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zaanstreek
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl