Nieuwsbrief Doopsgezind Zaanstreek
27 ​juni 2019 
 

Beste mensen,
Dit is de gezamenlijke electronische Nieuwsbrief van de Doopsgezinde Gemeenten van Zaandam, Krommenie, Wormerveer en Wormer,  onder de naam Doopsgezind Zaanstreek.
U vindt de laatste bijgewerkte informatie over onze diensten en activiteiten en, onderaan, een zomerwens van uw redacteur. 
Achter de schermen is de laatste weken hard gwerkt aan de financiële onderbouwing van het beleidsplan, en met succes! Naar verwachting kunnen in de maand juli de laatste beslissingen genomen worden en - als die positief uitpakken - de formaliteiten rond de aanstelling afgehandeld worden. In dat geval zouden we per 1 oktober de nieuwe voorgangers kunnen verwelkomen. 
De looptijd van deze nieuwsbrief is vier weken. M
ocht u anderen weten die in deze nieuwsbrief geïnteresseerd zijn, stuurt u dan deze nieuwsbrief rustig door. Ieder kan zich vrij aanmelden via de knop op de website.

activiteiten@doopsgezindzaanstreek.nl 


volgende dienst(en)
Gezamenlijke dienst vier gemeenten
7 juli, 10:00 uur
Voorganger: pastor P. Hartevelt
Waar: Vermaning te Zaandam

9 juli, 16:30 uur
Voorganger: br. K. A. Booij
Waar: Zorgcentrum Torenerf

Gezamenlijke dienst vier gemeenten
14 juli, 10:00 uur
Voorganger: br. K. Klever
Waar: Vermaning te Krommenie

14 juli, 10:15 uur
Voorganger: Mw. ds. M. IJspeert
Waar: Mennistenerf

Oecumenische dienst
19 juli, 19:30 uur
Voorganger: van Oud Katholieke Parochie
Waar: Zorgcentrum Rosariumhorst te Krommenie

Gezamenlijke dienst vier gemeenten
21 juli, 10:00 uur
Voorganger: Ds. J. Brüsewitz
Waar: Vermaning te Zaandam

23 juli, 16:30 uur
Voorganger: br. K.A. Booij
Waar: Zorgcentrum Torenerf

Gezamenlijke dienst vier gemeenten
28 juli, 10:00 uur
Voorganger: br. IJ. Aalders
Waar: Wormer

28 juli, 10:15 uur
Voorganger: Mw. ds. W. Roobol
Waar: Mennistenerf

uitgelicht
Zeer geslaagde wandeling in de Nacht van de Vluchteling op 15 juni
Zeer geslaagde wandeling in de Nacht van de Vluchteling op 15 juni
Recordopbrengst  Lees meer >>
 

Beste leden  van de kerken in de Zaanstreek,

  Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie die werkt in 14 landen in het Midden-Oosten, Oost-Europa en Afrika. We werken in deze landen vanuit lokale Dorcas-kantoren samen met partnerorganisaties aan diverse programma’s. Samen willen wij de missie van Dorcas uitvoeren. We geloven in de kracht van God en het mooie potentieel dat Hij in mensen heeft gelegd. We weten dat niet ieder mens dezelfde kansen en mogelijkheden heeft. Daarom bieden wij hulp als de nood aan de man is. En redden we levens wanneer die worden bedreigd. Daarom creëren wij kansen in situaties die kansloos lijken. Betere vooruitzichten in tijden die uitzichtloos lijken.

  Wij werken samen aan een blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. Voor meer informatie zie onze website.     Een manier om financiële middelen te genereren is door de verkoop van tweedehands goederen in de Dorcas-winkels in Nederland. Ondertussen hebben wij 35 winkels in heel Nederland. We zijn al een lange tijd bezig om een Dorcas-winkel in Zaandam te krijgen. En daar zijn nu vergevorderde plannen voor! De locatie ligt in het centrum van Zaandam, namelijk het oude Lidl-pand aan de Westzijde 59 (ingang aan de Behouden Haven).  

Wij geloven dat wij hier een prachtige winkel kunnen neerzetten waar, door middel van een koffiehoek, ook mooie ontmoetingen en gesprekken kunnen plaatsvinden. Graag willen wij de christenen in de Zaanstreek de mogelijkheid geven om hierbij betrokken te zijn.   

Met hartelijke groet ook namens het volledige opstartteam van de Dorcas-winkel Zaandam,     Betty Timmerman   Relaties met kerken   T. 0228 595900 M. 06 46863453    


  contact
Doopsgezinde Gemeentes van Zaandam, Krommenie, Wormer en Wormerveer Stuur ons een e-mail

agenda
10 juli 10:​00 uur
Samen een bakkie doen
Waar: Vermaning te Krommenie
Koffie en gezelligheid in Krommenie Lees meer >>

links
Aanmelden Nieuwsbrief 

Laatste Doopsgezind NU 

Laatste Doopsgezind NL 


 
  U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor mailings van Doopsgezind Zaanstreek, met het e-mailadres [MijnEmail]
   
    Copyright 2016 Doopsgezind Zaanstreek
 
 

Bekijken in PDF-formaat