Nieuwsbrief Doopsgezind Zaanstreek
8 ​september 2020 
 

Beste leden, vrienden en belangstellenden,

Deze zondag is er een oecumenische viering in het Agathepark in Krommenie. De dienst begint om 10.30u.

De dienst wordt niet uitgezonden maar u kunt wel het boekje lezen met de overwegingen.

Klikt u hier om het boekje met de overwegingen in te zien.

 

Broedhuis 

Op dinsdagmiddag 15 september is er "broedhuis" (preekvoorbereiding) in de vermaning van Krommenie. We zullen ons buigen over het eerste hoofdstuk van het boek Daniel. Deze lezing staat centraal op 20 september, op de zondag aan het begin van de vredesweek. Tijd: 14.30u tot 16.00u. Allen van harte welkom! Laat u even weten dat u komt? Jannie Nijwening 

Vredeslezing 

Op vrijdagmiddag 18 september gaat de vredesweek van start met een lezing vanuit de Dom in Utrecht. De sprekers zijn: Natascha van Weezel, Hans Alma en Enis Odaci. Wilt u deze lezing volgen via een scherm: van harte welkom in de Vermaning van Krommenie! Aanvang: 15.30u. 

Corona en bijbel: nieuwe datum 

 Voor de bijeenkomst 'bijbellezen in tijden van Corona' hebben we een nieuwe datum gekozen: dinsdagmiddag 29 september om 14.00u in de Vermaning van Krommenie. Er kunnen maximaal 8 personen aan deelnemen. Tijdens deze eerste bijeenkomst plannen we, bij voldoende belangstelling, vervolgbijeenkomsten. Aanmelding bij Jannie Nijwening. 

In deze nieuwsbrief wijzen we u alvast op de buitendag op 27 september in Schoorl. 
U kunt zich daar vast voor opgeven bij de predikanten.  Introducees en gasten zijn welkom.  Er is een speciaal programma voor kinderen. Maximaal 30 personen.  

 

Vluchtelingen

Deze week stond het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos in brand. De vraag was niet: gaat het een keer mis maar: wanneer? 15.000 mensen in een kamp dat voor minder dan 3000 mensen was bedoeld. Allerlei organisaties (Vluchtelingenwerk, Kerk in Actie, De Goede Zaak) roepen op een petitie te ondertekenen waarin onze regering wordt opgeroepen meer vluchtelingen op te nemen. In de laatste digitale nieuwsbrief Doopsgezind NU vindt u een oproep van CPT. Laat u ook uw stem horen?

Hartelijke groeten en  een goede week gewenst! 

 

Jannie Nijwening
j.nijwening@doopsgezindzaanstreek.nl 
06 494 22 430  (Telefonisch Spreekuur Dinsdag t/m Donderdag 8.30-9.30 uur) </p> Let op: binnenkort vervalt het vaste telefoonnummer van Jannie. </p> Jannie is op maandag vrij. 

 

Kok Klever
k.klever@doopsgezindzaanstreek.nl
06 509 64 758 (Telefonisch Spreekuur Maandag en Dinsdag 8.30-9.30 uur) 
Kok is vrij op woensdag en op vrijdag. 

 


volgende dienst(en)
Gezamenlijke kerkdienst
20 september, 10:00 uur
Voorganger: Jannie Nijwening
Waar: Vermaning te Zaandam
Organist: Nóra Dudás

Vesper in de vredesweek
23 september, 19:00 uur
Voorganger: Jos van Steen en Jannie Nijwening
Waar: Vermaning te Wormer

Buitendag met bezinning en ontspanning
27 september, 10:00 uur
Voorganger: Jannie Nijwening en Kok Klever
Waar: Dopersduin te Schoorl

uitgelicht
Thuis op de aarde
Thuis op de aarde
Buitendag in Schoorl Lees meer >>
 

Tussenstand van de actie voor gezinshereniging:  335 euro!!!  Vorige week heb ik u gevraagd om hulp bij de gezinshereniging van een Syrische advocaat die sinds 2019 in Nederland verblijft en een status heeft gekregen.  Zijn vrouw met kinderen verblijven in Turkije en mogen nu overkomen. Maar...  de kosten van de vliegtickets moeten ze zelf dragen.  Die kosten bedragen 700 euro. De tussenstand van donderdag 10 september is al 335 euro!   
U kunt nog een week uw bijdrage hiervoor overmaken.  Hopelijk komen we in de buurt van die 700 euro!   Helpt u mee?  Stort dan uw bijdrage op de rekening van DG Krommenie: NL66 ABNA 0938 802 232   Doopgezinde Gemeente Krommenie  onder vermelding van  'Gezinshereniging'  U maakt er een gezin echt heel erg blij mee.   
Lees/gespreksgroep over De zin van het leven in Wormer In de Nieuwe Kerk in Wormer (Kerkstraat 8) gaat in oktober een gespreksgroep van start o.l.v. Bart Vijfwinkel. Deelnemers hebben, voorafgaand aan deze bijeenkomsten het boek "De zin van het leven"  van Fokko Obbema gelezen. Data en tijd: dinsdag van 20.00u tot 22.00u op 6 en 13 oktober en op 3, 10 en 24 november. Opgave bij Bart Vijfwinkel: bart.vijfwinkel@live.nl 06-196 85 110

  contact
Doopsgezinde Gemeentes van Zaandam, Krommenie, Wormer en Wormerveer Stuur ons een e-mail

agenda
15 september 14:​30 uur
Broedhuis
Waar: Vermaning te Krommenie
Samen de teksten van de zondag lezen Lees meer >>

links
Aanmelden Nieuwsbrief 

Laatste Doopsgezind NU 

Laatste Doopsgezind NL 


 
  U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor mailings van Doopsgezind Zaanstreek, met het e-mailadres [MijnEmail]
   
    Copyright 2019 Doopsgezind Zaanstreek
 
 

Bekijken in PDF-formaat