> zaandam > groepen en activiteiten

Groepen en activiteiten

Actuele activiteiten vindt u in de Agenda op onze homepagina.
Hieronder vindt u enkele doorlopende activiteiten die niet in de agenda zijn opgenomen:

Gemeentekoor
Vrijwel iedere maandagavond van 20.u t/m 21.15 uur repeteert ons Doopsgezind Gemeentekoor in de Vermaning van Zaandam. O.l.v. Merk Rijken bereidt een groep enthousiaste zangers en zangeressen een optreden in een van de diensten voor. Het repertoire bestaat uit bekende en onbekende liederen in allerlei stijlen. Meedoen? Kom eens langs op maandagavond..
Informatie Carla Sinnema Tel.075-6170129

Intiatiefcommissie
Deze commissie organiseert diensten in het Mennistenerf. Contactpersoon is Zr. A. Plooijer

Quiltgroep
Deze groep bestaat uit ongeveer acht vrouwen. Zij komen om de 14 dagen op dinsdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur bij elkaar in de Vertoeving bij de Vermaning te Zaandam.De werkzaamheden zijn divers, zoals het maken van droomdekentjes voor gehandicapte kinderen, troostdekentjes voor ouders van doodgeboren/overleden kindjes als een teken van een warm medeleven. Maar het maken van een eigen quiltje bestaat ook tot de mogelijkheid. Enige quilt/naai ervaring is wel prettig. Daarnaast kan natuurlijk ook een andere vorm van handwerk gedaan worden. Voornaamste doel van deze ochtend is op een plezierige manier - onder het genot van een kopje koffie en een goed gesprek - met elkaar bezig zijn.Wanneer de quiltgroep bijeenkomt kunt u in de Activiteitenagenda van ons gemeenteblad MennoZaam lezen. Inlichtingen kunt verkrijgen bij zr. Tjitske Aartsen tel. 6162905


Wist u dat......

  • .....de zendingcommissie postzegels en ansichtkaarten verzamelen voor de zending. Van oude kaarten worden weer nieuwe kaarten gemaakt en de postzegels worden verkocht aan de verzamelaars. Dus gooi uw oude kerst-en nieuwjaarskaarten niet weg, maar lever ze in. In de Vertoevingnaast de balie staat een bus waar de kaarten en postzegels ingegooid kunnen worden.
  • .....onze Vermaningdoor de Gemeente Zaanstad aangewezen is als eentrouwlokatie. U kunt dus trouwen in de kerk (Vermaning) zonder de verplichting tot trouwen in de kerk. Vraag naar de gebruiksmogelijkheden van de Vermaning en Vertoeving bij onze kosterij 6162422. Behalve op donderdag dan is de kosterij gesloten.
  • .....er in de Vertoeving een kaartenmolen staat waar u voor een klein bedrag verjaardags-, kerst en nieuwjaarskaarten kunt kopen waarvan de opbrengst bestemd is voor een goed doel. Wij delen lakens uit aan het Doopsgezind Ziekenhuis in Muguma, Tanzania.

  • ......dat onze gemeente al jaren oud papier verzamelt. Errechts daarvoor bij de ingang een krantencontainer waar u het oud papier kwijt kunt. Hoewel de opbrengst iedere keer niet bijster hoog is, hebben wij toch kort geleden een donatie aan de kerkenraad kunnen doen voor de aanschaf van een AED apparaat.
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zaanstreek
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl