> krommenie > zusterkring

Zusterkring Krommenie

Het klinkt ouderwets, het woord 'zusterkring', maar de benaming stamt nog uit het begin van de vorige eeuw, toen de eerste 'zusterkringen' zijn ontstaan. Nu zijn ze nog vrijwel overal te vinden en zijn ze centra van actief gemeenteleven, bezig met practisch werk voor diaconie of zending, of voor wat in de eigen gemeente nodig is.
In 1952 kwam de 'Landelijke Federatie van Doopsgezinde Zusterkringen' (LFDZ) tot stand. De nadruk van het werk blijft liggen op het werk aan de basis, maar bijvoorbeeld door de breed opgezette studiedagen worden ook anderen bereikt. Voor onderling contact en voorlichting wordt geregeld het orgaan De Brief gepubliceerd, terwijl de landelijke conferenties, jaarlijks in Elspeet, veel belangstelling trekken.

De zusterkring in onze gemeente komt één keer per maand bij elkaar op maandagmiddag om 14.00 uur. Na een korte inleiding in de vorm van een lied en een overdenking, gaat men over tot het onderwerp. Dat kan bijbelstudie zijn, of een actueel onderwerp uit de samenleving of ook wel eens gewoon ontspanning. Boekbespreking of een reisverhaal worden ook zeer gewaardeerd. Soms wordt een spreker uitgenodigd. De ontmoeting met elkaar speelt een belangrijke rol.

 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zaanstreek
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl